Rabu, 8 September 2010

beg atau bantal...???

projek kanak2 untuk hari ini....

plan asal nak buat tote bag.....tapi macam tak jadik je....hahahaa.....first time buat gambar lebah..huhu..kira ok jugak....(ni tiru dalam buku katun nina...)

ok, pas ni nak kene tgk dulu..sama ada nak letak tali beg atau nak sumbat je poly fiber dalam tuh...

kene stop dulu...sok nak raya...baaaaanyak nak kene buat...dalam check list ada 20 perkara kene settlekan hari ni jugak.....(tp masih ada masa nak buat bende ni jugak kan...???heheh)

selamat hari raya, maaf zahir batin......!!!!!!!!!

Isnin, 6 September 2010

untuk nina dan baby.....

dah lama nak buat bekas simpan duit raya untuk nina....ha, baru ade kesempatan nak buat...sambil2 tgk Kalamullah kat TV3 (lepas sahur)....

ni pulak untuk baby yang bakal lahir 11 hari lagi...huhu...saspen lak rasenye...jantina pulak tak tau lagi sbb tu x letak pon warna pink kat bekas nih......


Ahad, 5 September 2010

Happy Belated Birthday Untuk YB Suamiku....


Selamat hari lahir yang ke 32 buat YB Suamiku..heheh....ni hadiah buat abang...leh simpan pen dan pensel serta segala bagai dan letak kat opis abang...
selalunya buat pencil case guna kain felt, tapi kali ni cube gunekan kain hitam (yang buat seluar slack tuh...)...actually kain ni melambak2 kat umah sbb disedekahkan oleh along...so, kali ni cube gune kain ni plak....lebih senang jahit kain nih berbanding dengan kain felt.....tapi kene letak kain pengeras dulu...(ntah ape ke namanye..yang letak kat kolar baju tuh...)

ok....semoga abang sejahtera selalu...happy birthday....
(aku beli cheese cake untuk suamiku...tetapi aku yang HABISKAN semuanya...hahaha)

Sabtu, 4 September 2010

Order Ayu siap dah!!!!

hp case ayu punye.....bahagian belakang...

ni pulak bahagian depan hp case ayu...ayu nak warna hitam...senang sket nak design...

ni pulak bahagian belakang pencil case ayu....lupe nak letak mata ladybird tuh...terus snap gambar..

ni bahagian hadapan pencil case ayu...

akhirnya siap jugak order ayu nih....lepas ni nak rehat dah......tunggu nak bersalin je..hehehe....

Khamis, 2 September 2010

x sabar nak bersalin dah.................

kelmarin g hospital...huhuh.....lama tul tunggu giliran...menunggu dari pukul 9.30 pagi....jumpa doc kul 11.00 pagi...lama gile kentang tul....
plan asal...dr. masturah bagitau yang aku akan dibedah paling awal pada 22hb ni...tetibe je doc kat spital bg tarikh lebih awal...17hb nih....huhuh...ade banyak plan yang terpaksa dirombak gara2 pertukaran tarikh nih....
doc terpaksa nak bedah awal sbb refer pada kes aku yang dulu...ade perlekatan tisu rahim pada organ dalaman...sbb tuh doc nak bedah seawal mungkin...huhu...saspen pulak mendengarnye...harap2 semuanya berjalan lancar tanpa sebarang masalah...insyaallah............
aku cadang nak makan banyak2 juadah raya sebelum aku bersalin nih.....heheh...harap2 sempat le aku makan nanti...(baby jgn keluar dulu yek.....!!!)