Jumaat, 25 Februari 2011

kak shida ku sayang.....!!!


entri kali ni khusus untuk kak shida yang sentiasa menyokong kuat hobi ni....paper frame ni kak shida tempah semalam...huhhu...berusaha gigih utk menyiapkan arini gak....
(masa ni jijah sibuk nak masuk dalam gambar jugak....ehehe....sok masuk gmbar jijah pulak...)

utk kak shida...gambar dari jarak xberapa dekat....

Selasa, 22 Februari 2011

paper frame.....berjaya akhirnya!!!!


berjaya akhirnya.....
setelah beberapa lama mencuba buat paper frame, akhirnya berjaya jugak...tertarik sgt dgn kerja simple rhyme...maka dengan usaha gigih tanpa mengenal penat lelah (heheh..), siap gak paper frame ku yang pertama...quilling tool tak bawak pulak...aku gune je pensel untuk buat quilling tuh...pendek kata guna bahan kitar semula untuk buat paper frame nih...dari reben hingga ke bingkai frame....huhu...teruja tahap gaban...


ni lak kad yang ditempah dari kak shida....kak shida nak simple je..
dah lama x buat kad....tetibe teruja lak buat kad nih..
ok, nak kene menyiapkan paper frame nih...tempahan dari kak happy...huhu...chow chin chow!!!

Khamis, 17 Februari 2011

Kursus Do It Yourself....untuk pelajar-pelajar 4 Kenanga dan 5 Kenanga

Gambar atas : Aktiviti menjahit reben dan butang....

ni pulak hasil kerja pelajar-pelajar lelaki...tekun dan khusyuk mengecop pada kain...

gambar versi senget.....rembat je bakul yang ada kat bengkel...


Dari jarak dekat....potpouri untuk majlis kawen Zul dan Solhaa...hasil dari pelajar-pelajar 4Kenanga dan 5Kenanga

Cerita Minggu Ini...(dan minggu lepas...)

dah hampir 2 minggu x mengapdet cerita di sini...sangat2 sibuk dengan program dan aktiviti tahunan di sekolah...
minggu lepas telah berjaya membuat kursus keusahawan untuk pelajar-pelajar MPV Katering bersama Cikgu Jijah...kebetulan Jijah mendapat tempahan potpouri untuk majlis kawen, maka aku mengofferkan diri untuk membuat kursus DIY kepada pelajar-pelajar ini...seronok jugak bukak kelas ni sbb pelajar-pelajar pun berminat juga....

cerita lain...minggu lepas jugak sibuk mengerjakan ringkasan tesis untuk permohonan biasiswa master....nasib baik ustat daud dengan senang hati mengajar aku bagaimana membuat ringkasan tesis...akhirnya siap gak bende alah tu...(aku buat 2 skali...untuk YB suamiku sekali...maklumla...isteri solehah...heheheh)...apepun, harap2 permohonan aku dan YB suamiku berjaya.....dan terima kasih sgt222 kepada usu yang telah membantu aku membuat permohonan online dari jarak jauh...kalau xde usu, huhu...

cerita lain yang lain....minggu ni ade 2 program besar yang Unit Bimbingan Dan Kaunseling jalankan....satu majlis pelancaran dan jugak program Selangkah ke Menara untuk Tingkatan Enam...berjalan dengan lancar dan berjaya....alhamdulillah...
pasni nak rancang program lain lak....
mode sekarang ini....
....tgh sibuk menyiapkan tempahan kad pop up untuk hari guru......