Jumaat, 4 November 2011

Bberjumpa kembali...

hasil kerja 2 hari satu malam....
tetibe berkobar2 rasa di dada nak menyiapkan bende2 alah nih....

dah agak lama tak menjenguk belog nih...huhu...tiap2 hari jurnal memanjang......setelah beberapa bulan menjadi pengunjung setia McD hampir setiap hari untuk menyiapkan assignment, tergerak hati nak menjahit felt....seronok pulak sekali sekala menjahit....huhu...lapang sket kepala nih...

ni ID holder warna biru.....ni muke 'comelku' dalam kad matrik...hehe



ni pulak sarung buku nota kuliah ku...heheh....tetibe rase semangat lak nak gi kelas.......

ok...kene stop dulu..jumpe lagi...


Jumaat, 9 September 2011

Terima Kasih Semua!!!!

semalam hari terakhir di ulu kinta sebelum bercuti.....
terima kasih kepada KGKT yang telah menganjurkan mjlis semalam...begitu juga kepada PRS tersayang yang telah buat persembahan yang sgt menyentuh perasaan...dan tentunya kepada jijah yang menjadi mastermind dlm memastikan semuanya berjalan lancar.....terima kasih atas kejutan yang diberikan.....
huhu...tak boleh menulis banyak kali ni....tibe2 rase touching plak..... :(

Selasa, 16 Ogos 2011


Kelas Kraf Kreatif Rakan Muda berakhir hari ini...agak sedih jugak sebab hubungan dengan peserta-peserta bengkel dah makin rapat...tapi takpe, harap2 apa yang diajar dalam bengkel tu dapat digunakan...insyaallah.....

aktiviti bengkel hari ini, Mini Journal Foam Book....gambar di atas, contoh yang dibuat untuk peserta bengkel...selain guna foam, aku letak jugak ladybird 3 ketul beserta dengan bunga clay yang dibuat tempoh hari....

ok...tu je update untuk hari ini...(budak2 sebuk suruh upload gambar mereka yang konon2 cantik dalam fesbuk....)
salam 16 Ramadhan!!!! dan selamat menyambut Nuzul Quran esok....!!!!(esok cuti..yeay!!!!)

Jumaat, 12 Ogos 2011

suke kali kedua....!!!


keychain ketam pertamaku....


dibuat khas untuk nani dan haleeda....


ni pulak untuk nina......

tak leh tulis bebanyak...nak menyiapkan juadah berbuka...hahah...sempat mengapdate gambar...
selamat berbuka!!!



Rabu, 3 Ogos 2011

Hobi baru...!!!

sekarang dah ada hobi baru.....seronok!!!!
gambar atas...haiwan peliharaan nani, nina dan ida...

3 ekor ulat bulu yang gatal dalam keadaan gambar yang 'blur'...


ni lak eksperimen pertama membuat haiwan ni..

first time menggunakan air dried clay...lebih ok berbanding dengan polymer clay walaupun agak lambat kering, tapi hasilnya agak membanggakan bagi yang baru pertama kali menggentel clay ni..hihi...
okeh....xleh cite panjang2...

selamat berpuasa..salam ramadhan....!!!!

Khamis, 14 Julai 2011

Bengkel Kraf Kreatif Rakan Muda (Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda) SMK Ulu Kinta

gambar di atas...(mamat dan konco2nya menghasilkan kad....)
peserta bengkel menghasilkan kad ucapan yang menggunakan template rama-rama dan kertas pembalut hadiah..

minggu ni berlangsung Bengkel Kraf Kreatif untuk Anugerah Remaja Perdana Rakan Muda khusus untuk student2 SMK Ulu Kinta....
Ingatkan pelajar-pelajar perempuan yang minat bende2 kreatif ni, rupa-rupanya peserta Bengkel Kraf ni lebih ramai peserta lelaki dari perempuan....dan pastinya ramai peserta dari kalangan PRS....luv u guys!!!!

ni pulak kad yang dihasilkan oleh Puteri....gune butang2 mak dia!!!

Rifdi Safwan tgh bersungguh-sungguh menyiapkan kadnya....

geng si abu...(qi, fiza dan farah serta khairun...)

zek yang tgh menyiapkan kadnye...

secara keseluruhan, aktiviti bengkel berjalan lancar...minggu depan pulak, nak ajar peserta-peserta ni kraf felt pulak...



Rabu, 6 Julai 2011

lama sudah tak berupdate cerita...

mari kita menggunting...ehehehe...
aktiviti masa lapang, buat klip rambut untuk jualan hari koperasi...

amat sibuk betul kebelakangan nih....menguruskan hal anak2 hinggalah kepada bapa kepada anak2ku...hahaha...
sebelum cuti belajar, target nak pastikan pelajar2 smk ulu kinta dapat anugerah remaja perdana...dapat gangsa pun dah cukup seronok...
sekarang ni pun tengah menyiapkan modul untuk bengkel kraf kreatif rakan muda...x sabar nak tunggu 2 minggu lagi untuk mulakan kelas......


ni gambar student ting.6 yang telah bertungkus lumus melatih pasukan senamrobik sekolah masa hari sukan, terima kasih kepada nisa, maleena, mun, min dan nabila...siap pakai bunga2 lagi...(nak promote klip tudung la ni...)

gambar jarak dekat...sample kad untuk bengkel kraf kreatif minggu depan...


aktiviti yang macam biasa dilakukan semasa mendengar taklimat...doodling time!!!
ahahah...taklimat selama satu jam dipenuhi dengan aktiviti mendoodle.....gambar lain tak sempat disnap sbb telah dicekau oleh kawan2 sebelah.....

aktiviti tahunan...mengambil gambar satu keluarga.....gambar dah siap baru perasan yang kasut nina terbukak...huhu...

ni gambar liya.....


tak lupa jugak mengucapkan selamat hari lahir untuk haleeda.....semoga kakdik menjadi anak yang berguna...amin...



Selasa, 21 Jun 2011

......menjahit kembali...

sudah sekian lama x menjahit.....best jugak sekali sekala buat bende2 kecik comel nih....sekarang ni tgh sibuk menyiapkan produk untuk jualan sempena hari koperasi sekolah....



ni lak klip rambut bunga...khusus untuk pelajar2 yang nak buat persembahan senamrobik hari sabtu nih...ada 40 bijik semuanya...siap!!

ok...kene stop dulu....nxt time sambung lagi...

Isnin, 13 Jun 2011

nora elena dihatiku......


nora elena....!!!!
tgh betul2 menggilai cerita nora elena...sgt suke!!!!!
xleh cite bebanyak....

cerita gembira minggu lepas...berjaya dapat biasiswa untuk sambung master...yippi...pasni leh cuti 2 tahun....sambil tu boleh buat kraf banyak222....!!!




Jumaat, 27 Mei 2011

Musim Orang Kawen Kini Kembali...!!!

gambar di atas :
aktiviti quilling craft bile tengah lapang....actually ini bookmark yang dibuat untuk contoh peserta Bengkel Kraf untuk program Latihan 1Malaysia minggu depan...

bile musim cuti sekolah bermula...banyak gile undangan majlis walimatulurus...huhu...rase macam tak terkejar je nak gi kenduri..
kad di atas ni untuk majlis perkahwinan azreen dan nurul...selamat pengantin baru!!!

ni pulak tempahan dari dr.edy...

kad ni pulak untuk Salim Khan dan Fazliana...semoga berbahagia hingga akhir hayat...

ok, sok bermulanya cuti skolah...yeay!!!!!selamat bercuti!!!

Selasa, 24 Mei 2011

created by me, che no, munirah, nini dan syahirah!!!!


2 hari mengerjakan kad besar gedabak nih...hahah....terpaksa mintak bantuan che no dan juga nini, nunirah dan syahirah nak gulung kertas...huhu..nak terbuntang mata mengerjakannya....akhirnya siap jugak.....cuma nak sambung2 board tu je...(masa ni che no jadi tukang tangkap gambar...)


tak sabar nak bagi masa sambutan hari guru peringkat sekolah nanti.....terima kasih buat KGKT sekolah sebab sponsor kad nih...!!!

Sabtu, 21 Mei 2011

order dari azwana ku sayang...:D...

order dari ana....sarung hd...

ni pulak bekas pensel tempahan dari ana...ada 8 bijik semuanya...

ni sarung hd ana...(belah belakang)

tak leh tulis byk2...liya tgh meragam.....huhu....

Khamis, 19 Mei 2011

doodling time!!!

masa untuk menconteng...
seperti biasa..aktiviti dilakukan semasa mendengar taklimat semasa mesyuarat...konon2 tekun mencatat apa yang ditaklimatkan...:D.... (tgh xcited menggunakan pen sharpie yang dibeli dari giant...ada 12 warna...heeee...)

yang ni pulak...terjumpa kalendar lama zaman p.ramlee....ubahsuai kalendar menjadi sudut menconteng untuk kanak-kanak riang...bulan Julai....(bulan lahir haleeda...)

ni pulak buat untuk bulan Jun....

kad hari ini......kad terima kasih untuk VIP yang akan merasmikan prgram sekolah.....(che nor tukang pegang kad....)

ok...sambung sok.....nak kene jaga suara skang ni..tak leh ngilai2....sabtu ni kene jadik mc..so best of luck untuk diri sendiri!!!!

Isnin, 16 Mei 2011

selamat hari guru!!!

frame untuk cikgu lina....


ni pulak frame hadiah untuk cikgu irfan...

selamat hari guru!!!!!
hari ini tak boleh tulis banyak2...banyak bende nak buat!!!
lupe pulak nak tangkap gambar hadiah yang nani dengan ida buat untuk cikgu diorang...
apepun...selamat hari guru untuk semua guru di seluruh negara!!!!

Selasa, 10 Mei 2011

Bantuan Skuad Tambahan!!!!!

gambar di atas...ni sebahagian dari frame yang telah ditempah oleh kak shida....kak shida request nak hiasan quilling pada frame...

Hari yang sangat sibuk!!!
Sangat2 sibuk sehinggakan terpaksa meminta bantuan dari skuad tambahan demi memastikan tempahan untuk hari guru dapat disiapkan dalam tempoh yang ditetapkan...
ada 40 tempahan untuk frame hari guru..beserta dengan ucapan pada frame yang telah dideko...
progress hari ini...berjaya menyiapkan lebih kurang 30 frame....esok lak nak menyiapkan isi dalam frame lak....

ni pulak hasil bantuan dari ija, maleena, nisa, dan ainun...terima kasih semua...
ni frame yang telah ditempah oleh Kak Hapisoh untuk anak2 - hannani dan husnina...

bingkai gambar yang telah dideko....huhu.....status pelaksanaan kerja hari ini.....75% siap!!!

harap2 dapat siap pada masa yang ditetapkan.....!!!

Isnin, 9 Mei 2011

kad + ladybird + macam2 lagi...

lamanye x mengapdet cerita ceriti di sini.... gambar kat atas ni bahagian dalam kad yang ditempah oleh jijah...khas untuk boyfriend merangkap bapa kepada anak kesayangannya merangkap kawan sebilik yang tersayang...heheh...banyaknye...
bahagian depan kad lak tak sempat nak tangkap sebab dah kene bawak lari dengan jijah...eheeh...

projek minggu ni lak sibuk menyiapkan bookmark ladybird dengan rama2....tempahan untuk hari guru....(sempat pulak deme menyorok dalam kotak kasut bata jijah...ahahah..)
ade lagi 15 ekor yang masih berkeliaran di sekitar sekolah...:D

sempat menyelit....dari depan...nina, nani dan ida...
ni gambar anak2 tersayang sebelum ke kedai gunting rambut amoi kat tanjong rambutan.....
nina dengan sukarela dan senanghatinye menyerahkan rambutnye kepada amoi untuk dipotong...heheh...senang cerita...

minggu lepas mengikuti bengkel decoupage...di craft workshop ipoh...sgt best!!!!ni plak yang dihasilkan semasa bengkel...hadiah untuk harijadi nani...
okeh, pasni kalo ade masa nak buat plak untuk ida, nina dan liya pulak...

sebelum terlupa....mengucapkan selamat kembali ke sekolah kepada pelajar-pelajar yang mula mendaftar ke Tingkatan Enam Rendah hari ini.... :D

Rabu, 4 Mei 2011

.......kad......

tempahan kad pertama dari kak shida....dari anak-anak untuk abah yang tersayang...


ni lak tempahan kad kedua dari kak shida untuk abg edy dia....hehe.....harap2 suami dia x bukak belog nih..

kali ni sempat upload gambar kad je....ade banyak kraf yang dah buat, tapi memang x sempat nak share cerita kat sini...
esok (5 Mei 2011) birthday anak2 tersayang, hanani, 8 tahun dan ainina, 2 tahun...lahir pada tarikh yang sama...cume beza 6 tahun sahaja...heheh....selamat hari lahir untuk kakak dan kak chik...semoga sihat sentiasa dan menjadi anak2 yang baik dan solehah...amin...

kene stop dulu...projek menjahit bekas pensel tak siap lagi....!!!chow chin chaw...!!!