Khamis, 24 Mac 2011

foam....dan ladybird....!!!!


foam...first time buat reben bookmark dan foam....
kraf hari ini menggunakan gam uhu sampai habis...heheh...


gambar dari jarak tak berapa dekat...!!!

aktiviti minggu ini agak sibuk dengan menyiapkan analisis profil kerjaya pelajar-pelajar tingkatan lima...huhu...berpinau mata menyiapkan profil untuk 254 orang pelajar..apepun tugas utama perlu diberi keutamaan...

tahniah diucapkan kepada anak2 didik SMK Ulu Kinta yang telah berjaya mencapai kejayaan dalam SPM...alhamdulillah...
tak lupe jugak diucapkan kepada anak saudara, Ikmal Faizadh yang telah berjaya membanggakan keluarga, semua A dalam SPM...tahniah diucapkan...!!!!
ok, tukar topik kraf balik...
lepas ni nak cube buat bentuk lebah dan rerame pulak...huhu...xcited la pulak!!!

Khamis, 17 Mac 2011

besi buruk sudah bertukar!!!

ni gambar zaman 2009...aktiviti masa pantang selepas bersalin ainina...mengecat katil antik..(sila abaikan apa yang ada dibawah katil...)..katil ni YB suamiku hadiahkan sempena kelahiran ainina...katil ni beli dari orang tua di pekan tanjong rambutan...lupe pulak nak amik gambar sebelum dicat...harga 2 bijik katil ni...RM500, beli cat - RM70, langsir - RM400...


misi masa cuti sekolah 2011...mengecat katil antik yang dibeli dari taiping...jauh woo...hobi punye pasal...YB Suamiku sibuk mengadjust katil yang dah siap dicat...haleeda dan ainina turut sama menyibuk...


yeay...misi berjaya!!!!pasni tinggal nak beli kayu dan letak kat umah sewa...

tak tau nak tulis ape.....minggu ni sibuk menyiapkan bekas pensel kawan2 nani....entri kali ni sekadar berkongsi cerita...akhirnya, katil buruk telah bertukar rupa...!!!

Khamis, 10 Mac 2011

siap sudah!!!


khusus untuk jijah ku yang tersayang.....(ni untuk anak buah jijah)

kak noraini nak design yang simple dan takde binatang...

untuk firah....order dari kak noraini jugak...

untuk anak buah si jijah....

ni lak last minute punye order dari jijah...huhu...jijah nye pasal, layannn je...

order daripada kak fadzillah....untuk ayuni...

kad terima kasih yang diletak pada hamper untuk perasmi..(hamper ni kak shida yang buat)

lega...!!!
program hari ni dah selamat dengan jayanya..alhamdulillah, cuaca mendung ala-ala winter sonata menyebabkan suasana perhimpunan pagi begitu tenang dan mendamaikan...nasib baik tak hujan, kalo tak terpaksa menggunakan plan B untuk majlis penyampaian watikah pelantikan pengawas SMK Ulu Kinta...

cerita yang lain....
bekas pensel yang diorder telah disiapkan dengan usaha gigih dan padu...(tinggal 3 lagi lum siap!!!) dan telah selamat diberikan kepada empunya diri....
apepun, selamat bercuti2 kepada diri sendiri selama seminggu.....yeay!!!!
misi masa cuti....jalan2 cari makan ...hehehe

Rabu, 9 Mac 2011

selamat ulangtahun perkahwinan kepadaku dan YB Suamiku....


lakaran katun tanpa arah tujuan...

lakaran yang siap dan telah dicekau oleh fiza....
(tq juliana sbb tolong pegangkan ketas nih...)

ni lak potpouri yang akan diberikan untuk pelawat yang datang ke sekolah...

gambar2 di atas langsung takde kene mengena dengan tajuk entri hari ini..
dua hari xde kat skolah sbb terlibat dengan seminar dan juga lawatan ke kolej..heheh...sesekali keje kat luar, seronok jugak berjumpa kwn2 untuk bertukar cerita dan BERGOSSIP!!!heheh..ape2pun sharing is caring kan...

Esok pulak majlis penyampaian watikah pelantikan pengawas....aku???kene jadi juruacara majlis...huhu...tapi takpe, sesekali mengacarakan majlis seronok jugak sbb aku pantang jumpe mikrofon...eheheh...
sok amik gambar banyak2 untuk aku kongsi bersama...

ok, kene stop sbb nak gi menjamu selera di UK Cafe...(hari ni budak2 katering masak...x sabar nak rasa masakan mereka!!!!)

Khamis, 3 Mac 2011

Bookmark...last minute!!!!

aktiviti hari jumaat...mengerjakan bookmark sebanyak 20 keping untuk cenderahati pengetua2 yang akan melawat sekolah....
(masa ni reben lum pasang lagi...)

masa ni belum tebuk lubang lagi...

lum siap lagi dah xcited amik gambar...!!!

dapat tugas last minute dari pengetua...diminta untuk membuat cenderahati untuk pelawat yang akan datang ke ulu kinta isnin depan....dengan sukahatinya merelakan diri sendiri untuk menerima tugas tersebut dengan hati yang penuh taman bunga...heheh...sangat suke...
bookmarak dan potpouri dah siap dimasukkan ke dalam goodie bag...heheh..tinggal nak bagi kat pelawat je...
pot pouri tak sempat nak snap sbb kene bergegas balik awal ke rumah...misi hari isnin, tangkap gambar potpouri dulu sebelum selamat diberi kepada pelawat....
ok...selamat hari jumaat!!!!

Selasa, 1 Mac 2011

Minggu yang sgt sibuk!!!!

gambar entri minggu ini...bertemakan saja-saja....
aktivti mnconteng tanpa arah tujuan yang lazim dilakukan waktu mesyuarat...ehehehe...

huhu...sgt sibuk minggu ini....
program haluan kerjaya masih lagi berlangsung, nasib baik student2 ok je...xde yang menimbulkan kemarahan di hati...budak2 form 5 tahun ni baik2 sahaja...:D