Jumaat, 29 Oktober 2010

Khas Untuk Azie Ku Sayang!!!!

ni utk azie....best friend zaman skolah dulu...harap2 azie suke....
(pas ni leh la azie bagi sehelai baju free kat aku ye....hehehehhahahahhhee)

Khamis, 21 Oktober 2010

hadiah untuk cikgu prasekolah haleeda....

Dalam mode berpantang.....

hari ini aku telah berjaya membuat 2 bijik pencil case utk cikgu prasekolah haleeda...ha, nasib baik hari mood baby adeliya dan jugak si nina agak baik membuatkan aku berjaya menyiapkan pencil case hari ini jugak....satu untuk cikgu amira najwa dan juga utk kak haida, pembantu pengurusan murid kat kelas haleeda...(gambar pencil case kak haida xdpt dihaplod sbb kamera mogok lapar la pulak....)
oklah....tu je hapdet tuk kali ni....
nanti2 kalo baby dalam mood yang ok, aku nak siapkan utk cikgu kelas nani pulak....huhu..tgh semangat nih....!!!

Rabu, 6 Oktober 2010

Nur Adeliya Safiyah Solihuddin............


lama dah bersalin...baru nak upload gambar baby....
memperkenalkan nur adeliya safiyah......lahir pada 17 September 2010, 7 Syawal....11.57pg (jumaat..penghulu segala hari!!!)
harap2 jadi anak yang baik ye...

ok, takleh panjang2...kene stop dulu!!!!

Ahad, 3 Oktober 2010

lama sungguh x menghapdet belogku....

bersawang dan berhabuk!!!!

lama betul x mengemaskini cerita ceritu di sini...almaklumlah...tengah bersesi suaikenal dengan baby baruku....sambil2 tu melayan karenah nina yang semakin hari menunjukkan sikap cemburunya pada baby baruku...huhuhu....

nama baby..???setelah siap menyenarai pendek nama yang telah dipilih oleh nani, haleeda dan YB suamiku...akhirnya, setelah hampir 2 minggu namanya didaftarkan kat surat beranak...tu pon YB suamiku menelefon di kaunter JPN last minute utk cnfirmkan nama...huhu...haru betul la...NUR ADELIYA SAFIYAH...harap2 jadi anak yang baik dan solehah ye.....

saje nak berkongsi cerita....

sejam sebelum ke hospital....aku mengemas baju mengandung yang aku pakai sekian lama...huhhu...terasa sebak betul sbb hari tu hari terakhir aku memakai baju mengandung....lain kali x pakai dah........

aku dijangkiti selsema dan batuk 3 hari sebelum hari nak operation (gara2 aku melantak segala bagai jenis makanan sempena hari raya)...pakar bius menyarankan supaya pembedahan ditangguhkan sbb aku x sihat...pakar O&G lak kata aku kene gak ceaser pada hari yang dijadualkan sbb nanti lagi teruk kalo ade cntrction....akhir skali tepat pukul 10 mlm doc membuat keputusan utk meneruskan pembedahan...huhu....tetibe jadi takut pulak, macamla tak penah kene bedah sebelum nih...doc gune bius CSE (combine spinal epidural...in case kalo pembedahan berterusan sehingga 4 jam...)

17hb sept..jumaat...
masuk MOT tepat kul 10.15....lewat 30 minit sbb bekalan darah sgt kritikal di spital....terpaksa tunggu bekalan darah, baru leh masuk MOT...
dr. maizatul (senior MO) yang mengetuai pembedahan, dr. praveena lak bertugas sbg dr. bius masa tuh...alhamdulillah, segalanya berjalan lancar walaupun pembedahan mengambil masa dari pukul 10.30 sampai kul 1.05....lama gile tul....baby hanya dikeluarkan selepas sejam....x macam anak2 yang lain....dapat baby girl.....sihat....lebih kecik berbanding dgn kakak2nya...lagipun usia kandungan baru 37 minggu.....tu yang agak ringan..2.6kg...apepun bersyukur sgt sbb lahir dengan sihat dan sempurna...

doc bagitau yang ada banyak lekatan berlaku...antara pundi kencing, usus dan organ yang lain, sbb tu pembedahan mengambil masa yang agak lama..(memang lama pon...)
pasni aku tak leh nak mengandung lagi dah...lagipun aku x berani sbb pembedahan kali ke4 ni pon dah rase cuak semacam....heheh.....

oklah, next time baru nak haplod gambar baby.......
kene stop dulu sblum nina bangun dari tido dan mengacau si kecik pulak....