Khamis, 30 Julai 2009

Jejak merdeka Gemilang & Terbilang!!!!!


Semalam hari yang agak memenatkan....penat gilek menguruskan Jejak Merdeka...wah, dah hampir 6 tahun program tu berterusan, dari zaman Qisti and the gang sampailah skang... kepuasan tak terhingga bile program dah tamat..
Penyertaan kali ni paling ramai berbanding yang dulu...lebih 300 student Ulu Kinta join...gile babas punye banyak....namun berkat ketokohan dan kekaliberan ku(wahahaha)...maka segalanye berjalan lancar...:D
cume yang tak bape sukenye, asal Unit Kaunseling wat program mesti ada je cikgu x puas hati, budak x blaja la...budak jadik makin biol la...budak jadik setan lah...etc....kadang2 terfikir gak ada segelintir guru-guru yang merasakan pelajaran dalam kelas adalah segala-galanye......padahal aktiviti diluar bilik darjah jugek adalah a part of p&p...weh...orang belajar sampai liang lahat maaa......so, sampai bile perlu jadik macam ni. jadik ruang ini lah yang perlu semua guru-guru kaunseling ambil seberapa banyak yang mungkin untuk memantapkan lagi perkhidmatan kaunseling kat sekolah......
Kepuasan aku rasa sebab aku mampu handle program bersama2 PRS...mereka lah yang jadi tulang belakang kekuatan Unit B&K kat skolah ni..tanpa PRS tak mungkin aku leh wat program yang macam di luar petala kelapan nih...
Minggu depan, program untuk pelajar Orang Asli negeri Perak...ada banyak gak tugas yang belum selesai untuk program tu...nak kene jadik mc la...wat buku program la...etc, tapi aku suke kalo orang bagi keje...wahahahaha....ok..aku nak kene download gambar jejak merdeka dulu...cau cin cau...

Selasa, 28 Julai 2009

hari yang mendebarkan.....

hari ni aku memulakan tugas dengan penuh saspen......br lepas menghandle kes pelajar..nasib baik bukan seperti yang dijangkakan....alhamdullillah, ..tapi itulah tugas sebagai kaunselor, sentiasa mencari maklumat, mendapatkan maklumat dan menyiasat maklumat yang dapat....

agak menakutkan bila mendapat kes2 risiko tinggi yang seperti ini,namun itu adalah cabaran yang perlu digalas...dan inilah tanggungjawab yang dipikul selagi bergelar seorang guru dan kaunselor

Esok, program Jejak Merdeka akan bermula...program pertama yang aku rancang..budak2 PRS dah xcited gile babas...dah lama x wat program. sian budak2 kene bebel, tapi deme x kesah sbb dah biasa...wahaha...aku akan jadik mak nenek yang suka membebel setiap kali aku wat program. stakat ni penyertaan sangat menggalakkan...berkat usaha promosi dari budak2 PRS yang perasan hensem...ramai la budak2 pompuan yang nak join Jejak Merdeka ni...kemahiran komunikasi yang lebih dipraktikkan untuk mempromote program....

ok....aku nak menjejak merdeka lepas nih......ada banyak keje yang nak kene dilakukan.......offline dulu...cau cin cau!!!!!

Isnin, 27 Julai 2009

cerita yang kedua.....


aku ketawa terbahak2 sampai terguling tahap lesung batu....tgh testing dgn dee nak masukkan ikan dalam blog ni...skali pandang macam sperma la pulak....yokyok'an si dee mengadjust kaler ikan yang kadangkala memang x penah jumpe sepanjang hayat nih....ape la ko dah buat dgn aku dee.....dah xleh konsentrate keje la nampaknye ni...dee telah memasukkan unsur2 kejahatan + sopan2 manja gitu....kalaula si usu ada sama2 ni, leh la dia tumpang skaki...
aku tak sabo nak cite kat kak ju betapa cepatnye pick up aku bile wat blog nih...mak aiii....rase macam tak nak wat keje lain..hihihihi..... (gambar ikan ni haleeda lukis guna Paint)

kali pertama....bukak blog!!!!


AKHIRNYA!!!!!dpt gak aku bukak blog ni......credit to dee....wahahah.....
tak sempat nak berguru dgn usu dulu..
ari ni ada banyak keje..tapi tak tau mana satu yang nak dibuat dulu...ok, skang tgh mengumpul banyak idea untuk projek bersama Dee di bulan Ramadhan......yang pastinye dapat mendatangkan pahala di bulan puasa....