Isnin, 31 Januari 2011

bone folderku hilang..huhuhu....


semalaman aku mencari bone folder semata2 nak membuat kotak untuk felt keychain yang nani nak beri pada gurunya yang nak bersara...ralat gak sbb tak jumpe bende alah tu..lipat guna cara biasa je..siap jugak walaupun tak kemas...menggodek kotak dan keluarkan riben dan jugak foam bentuk hati...

dah berbulan2 rasanya x menjahit keychain...kesian pulak pada nani yang beria2 nak bagi something pd cikgu dia...at last siaplah felt key chain bentuk love besar gajah...heheh...nani nak love besar2!!!!....harap2 cikgu nani suka...anyway, selamat bersara kepada cikgu nani ye....

Rabu, 26 Januari 2011

pencil pouch sulam reben.......


berjaya membuat pencil pouch dengan sulaman reben.....pertama kali menggunakan kain baldu, kira ok la utk kali pertama..
respon kwn2 sgt mengujakan...dan dah dapat tempahan untuk hadiah hari guru nanti...
ok, nampak gayanya aktiviti penuh sempena raya cina nanti....

skang ni aktivti agak sibuk dengan latihan bolajaring untuk pasukan sekolah....bermain bersama2 pelajar sampaikan aku terlupe yang aku baru lepas kene bedah 4 bulan lepas...huhu....oleh itu, kene duduk diam2....

Isnin, 24 Januari 2011

eksperimen...eksperimen.....

bookmark gune teknik stamping...
duduk diam2 kt rumah sambil2 membuai adeliya...sambil tu kepala sibuk merangka nak mencube bentuk kraf yang baru...sukenye....
cume ink tak berapa clear sgt kalau pada kain....lepas stamp, kena seterika untuk kekal lama...


ni lak aktiviti masa mesyuarat....conteng2 sambil bergosip dengan gaya menulis konon2 rajin mencatat...hehe
(hati kalau dah x seronok......kepuasan bekerja pon xde....oleh itu, cepat2 isi borang tukar!!!)

Ahad, 16 Januari 2011

huhuhu...demam.........

cubaan menyulam kali ketiga...

sample potpouri utk majlis kawen adik jijah....

minggu ni sangat stress...sangat bosan dengan karenah 2 orang yang cukup menyakitkan hati....huhuh....aku stress sampai demam....
pasni nak rehat...malas nak fikir dah...!!!

Isnin, 10 Januari 2011

Belajar Benda Baru..... :D....sukenye...

bunga reben pertama yang aku buat....huhuhu....tak kemas sgt...hasil tutorial dalam buku dan jugak tunjuk ajar dari kak long...thanks kak long...


ni pulak sulaman yang kedua...nampak gayanya kene praktis lagi...

minggu lepas dah bermula sesi persekolahan yang baru...banyak perkara kene buat...haleeda dah masuk darjah satu..mulai tahun ni aku mula menghantar liya ke rumah pengasuh...manakala nina masih kekal di bawah jagaan mak mertua...huhu...

mode : Bengang....
Masa : 7.45 pagi
Tempat : xxxxxxxxx

Makhluk 1 : Ni kenapa dok ada budak lagi kat sini nih...???buang masa ja.... (nada menengking...)
Makhluk 2 : Kite tgh agihkan kad 001 puan...
Makhluk 1 : Abistu ni kan kerja kaunselor..apa depa tak dak keja ka????
Makhluk 2 : memang kite dah buat macam ni tiap2 tahun...memudahkan kerja guru...
Makhluk 3 : (Penyibuk no.1 di dunia...) Bukanke tu keje kaunselor...biarle deme susun...
Aku : (bengang tahap impak maksima....!!!!)

kadang kala aku tak faham mengapa sesetengah pihak yang mempunyai kuasa di sesuatu tempat menggunakan kuasa tanpa budi bicara dan juga ciri-ciri profesionalisme...dalam erti kata lain ikut kepala hotak sendiri...

ok...xleh ckap bebanyak...nak layan blues bengang dulu...

terapi minda....balik lepas nih nak praktis buat sulam reben banyak2......