Khamis, 30 Disember 2010

Khas Untuk Pelajar Cemerlang PMR SMK Ulu Kinta...!!!

Ini bookmark untuk pelajar2 cemerlang PMR SMK Ulu Kinta 2010...gune kain felt untuk bunga dan daun serta pasu...


Gambar jarak dekat...riben x letak lagi sbb semangat nak letak dalam blog..

semalam attend meeting kurikulum dan jugak HEM di sekolah...maklumlah, sebelum bukak skolah ni macam2 le nak kene buat...(orang meeting di hadapan..aku pulak meeting kaum ibu di belakang...wahahaha) tetibe terdengar PK memanggil namaku...
'Puan Zaleha mana???....'
masa tu aku tgh xcited menyembang sampai lupa daratan...
Aku tercengang2 sambil mengangkat tangan dalam keadaan tergezut..huhu...(moral cerita...jangan menyembang masa meeting!!!)
'Saya nak minta kaunselor buat kad tahniah utk pelajar cemerlang PMR yang akan kita beri masa hari isnin bukak skolah nanti...' ....pulak dah...

hmmm....susah gak dapat keje kelam kabut camni...apepun aku tak nak buat kad sbb banyak komitmen menunggu kat umahku syurgaku...jadik dengan kuasa veto yang ada padaku aku mintak pada PK yang aku akan buat bookmark...kalo bookmark leh la deme letak kat buku
'sbenarnye kite xde bajet zaleha...sbb tu mintak zaleha buat..bookmark pun ok juga, terpulangla'

akhirnya, siap gak bookmark sebanyak 14 ketul utk diberikan kepada anak2 murid tersayang.....heheh....


Rabu, 29 Disember 2010

mmm...malasnye nak mule kerja!!!


ni sample kad quilling utk projek hari jadi PRS SMK Seri Putera....


Ija punye dah siap...hehe..(kat sebelah tu punjut yang aku try buat..heheh...lawa gak!!!)

minggu depan dah mule keje balik...huhu...malas tahap gaban pulak....apepun, banyak bende nak kene buat nih...rekod itulah, minggu orientasi lah..blablabla...

dah dapat member craft baru...jijah..utk projek terbaru...potpouri org kawen..heheh...tak sabar nak mula nih..

Ahad, 26 Disember 2010

siap dah!!!


ina punye siap dah!!!!

harap2 ina suke yek!!!!!!!!!!

Jumaat, 24 Disember 2010

ooops...salah le pulak....!!!

beria-ria aku menyiapkan order dari xstudent ku yang berada nun jauh di negeri sembilan....dah siap jahit dah....tetibe baru teringat nak check semula nama yang dia nak....rupe2nye ina..bukan ain...huhu...nak bukak balik macam xde makne pulak...kene buat semula la nampaknya...

ni buat balik....tapi baru proses menampal dan tinggal jahit je....huhu....tapi xpe, demi anak murid tersayang, buat semula pun xpe...:D....

Jumaat, 17 Disember 2010

Cekak Minnie Mouse....

malam tadi bersungguh2 aku melihat tutorial dlm web.....tertarik hati nak membuat cekak minnie mouse...senang jugak nak buat bende alah nih...niat nk pakaikan kat kepala nina dan posing utk belog ni....huh...model arini mogok lapar....terpaksalah letak kat mane2 utk tontonan umum...
nasib baik ade perca2 kain felt yang dah tak berapa digunakan nih...dan jugak cekak rambut...projek berjaya dilaksanakan dengan jayanya dalam tempoh 15 minit sahaja...itupun disebabkn tiada campurtangan pihak kedua iaitu NINA....

ok....itu saja kraf utk hari ini.....pasni nak buat yang lain plak....yee haaa...!!!

Khamis, 16 Disember 2010

lama gile babas x hapdet belogku....


gambar di atas.....azwana kamari punye...member lama mase skolah dulu...hehe..harap dia pueh hati...


ni pulak nurin punye...anak si azwana...oleh kerana ana tak menetapkan design ape utk bekas pensel yang diorder..maka aku dengan suke citenye mendesign mengikut kesukahatian ku...hehe...

berita baik.....YB suamiku telah melanggan streamix...hohoho..lagi lama la aku mengadap laptop kalo cam2 sambil menonton drama BONES...aku leh histeria kalo tgk cite nih...eheheh...
berita baik yang satu lagi pulak...aku dan seluruh ahli keluargaku telah menonton cerita hantu kak limah...wahaha.....kelakar tahap tak ingat....baby liya pun aku bawak sekali.....pasni nak tunggu lak cite mamat khalid seterusnya...

berita kurang menarik......penjual rumah mungkir janji.......deposit yang aku bayar diikhtiraf burn oleh penjual rumah tu..mgkuk tandas betul!!!skang ni tgh berusaha mendapatkan balik deposit umah pada penjual gile yang sesuke ati je nak cancel janji...rase nak sumpah jadi katak buncit je..geram tul..

ok..tak leh panjang2...pasni nak siapkan bekas pensel ina dan jugak ibu kepada mun...cin cau!!!