Rabu, 28 Oktober 2009

penatnye minggu ni...

Skang ni sambil2 dgr2 taklmat halatuju selepas SPM yang disampaikan oleh suamiku....sambil tu aku tumpang2 skaki menulis sesuatu kat sini...

penat gile babas minggu ni, baru lepas habis program Perasmian Program Orang Asli oleh Raja eleena...wah...teruja sungguh lepas tgk raja eleena..cun gile...
First time raja nak dtg...jdk pengarah jpn pun nak turun. dgn persiapan yang sangat suntuk akhirnya aku berjaya jugak mengendalikan program dengan penuh jayanye....tahniah to le'a....
next week ada satu program besar yang aku kendalikan...persaraan pengetua..thanks to cik li memberikan kepercayaan x berbelah bahagi untuk aku handle program sebesar ini...yg syoknye kawan2 memberikan kerjasama semaksima yang mgkin untuk memastikan program berjalan dengan se'glam yang mungkin...
Pertama kali aku menjejakkan kaki ke Briged Utara memohon meminjam kemudahan yang ade...first time aku jumpe abg2 polis kat situ dgn kak ju...hehehe...berkat kepakaran kak ju mengayat akhirnya urusan kami dipermudahkan oleh tuhan...alhamdulillah.....
Harap2 berjaya menjayakan majlis minggu hadapan...
good luck for me...chaiyok le'a!!!!

Khamis, 8 Oktober 2009

Tak Sempat Amik Peksa...

lama gile babeng dah x update bolg aku ni..dah jdk anak terbiar la pulak....
pagi tadi aku sempat jadik minah drift semata2 nak amik anak murid aku yang tersangkut kat umah untuk amik PMR....malangnye dia x dapat masuk dewan sbb ada calon yang dah keluar...
sian pulak dia...
alasannya : 'Saya x tau hari ni ada paper'
cikgu Liza : Kenapa x tanye saya...hari2 saya masuk kelas 3 siantan...kenapa x mintak je kat saya...
Pelajar : (Menangis....)
aku : Ok, xxxx...kak ude rase baik awak salin je jadual untuk hari isnin dan selasa...minta kakak kejutkan awak pagi2 tu...
Tu je la yang mampu aku buat untuk anak muridku ini...harap2 bende ni dapat jadik pengajaran untuk dia masa SPM nanti...