Isnin, 31 Mei 2010

Hitam Itu Menawan....

saje je nak letak....ni pastri yang kak ju bagi sempena pertukarannya...sampai skang aku x makan lagi bende alah ni sebb cantik sgt!!!!

Kiriman barang yang baru tiba....teruja sungguh!!!

hehehe...bekalan kain felt.....dari lilyshoppe.....rambang mata aku kejap!!!

Ni bekas pensel yang masih dalam pembinaan.....
(sukanya aku dengan warna hitam.....)

Bekas pensel untuk YB suamiku......heheh

Aku suke warna hitam!!!!

Ni klip rambut ladybird.....

Istimewa buat insan yang bernama Farhana.....lupe la nak tambah satu lagi R...sori ye usu...

konon2 nak buat suprise untuk usu...tp dah tak sabo nak publish!!!

Oklah.....lepas ni macam biasa...lepas ni nak buat klip rambut pulak, penyepit baju dan klip kertas pulak....huiii....tgh teruja nih!!!!

Ahad, 30 Mei 2010

Kegilaan menjadi2!!!!

bekas pensel pertama yang aku buat seumur hidup....hanani punye (tengah senyum sambil mulut penuh dengan cucur pisang!!!)
Ni pulak bekas pensel untuk haleeda...
Ni kad untuk kak ju sempena pertukarannya....yang isinye tak tulis lagi...dah tak sabo nak publish!!!
Ni hadapan kad untuk kak ju...first time buat kad gune kain felt sepenuhnya....ok jugak....
dapat ilham masa nak tido...terus tak jadi tido....
Ladybird....
kepala bear dengan ladybird kempis mata juling...

Tiga ekor burung hantu yang suka berjaga di tengah malam....

hasil kerja hujung minggu!!!!!

Hujung minggu dilalui dengan penuh kesejahteraan....hahaha.....sempat menyiapkan beberapa keychain dan jugak brooch....alhamdulillah...semalam gak aku telah berjaya membuat bekas pensel untuk anak2..nani dan haleeda...heheh...kembang pulak rasa sbb deme beria2 memasukkan alatulis kat bekas tu untuk ditayang kat kawan2.....
aku nak buat banyak2 lagi!!!!

Rabu, 26 Mei 2010

Masa Utk Melakar!!!!!

ini kad yang aku buat untuk tempahan kak murni nadia sempena birthday boyfriend dia...hahah...aku gune kain felt je untuk buat hati...(love sedia ada udah abis stok..)
ni pulak aktiviti masa tgh mesyuarat...konon2 aku sibuk mencatat padahal....hahhaahaha....rugi pulak aku x bawak artline hitam...
oklah..tu je entri kali ni...
(tak sabar nak menuju ke entri yang ke 100...yeay!!!!)

I Love You Beary Much!!!!


Semalam hanya sempat membuat beberapa biji brooch butterfly dan juga 2 klip rambut je....takpe, janji buat juga dalam sehari...hehhe...
Actually, bear yang aku nak buat bukan yang seperti aku dapat...nak kene buat banyak2 lagi, haa, baru dapat yang terbaik...
ok, next time aku publish lagi felt yang aku dah buat....

Selasa, 25 Mei 2010

Tempahan Kad Dari Kak Shida...

sempena hari ulangtahun perkahwinan yang ke12....guna quilling bunga...
ni pulak kad ucapan tahniah untuk achik sempena hari konvokesyennya..

Kad untuk mak angkat lina.......

ida-chan dan nani-chan

ni rama-rama pertama yang aku buat...jahitan agak kurang kemas..sbenonye aku buat nih kat uk cafe...ni tgh dalam mood bengang dan bermuram durja....
ni pulak rama-rama kedua yang aku jahit...haaaa...agak ok sket kali nih....
ni pulak..ida-chan!!!!aku buat malam tadi, ikut contoh lim punye...(ni yang kedua aku buat)
ni patung pertama yang aku buat...agak debab...tp ok je...aku letak nama dia nanichan...

lepas ni nak buat yang lain lagi........ok, jumpe esok!!!!
(pasni sibuk untuk buat kad tempahan kak murni pulak....)

Isnin, 24 Mei 2010

felt lagi....

First time buat key chain bear mr. bean...cume mata je xde...nanti nak buat lagi!!!
Ni pulak klip rambut nani....warna kegemaran nani
owlies...si burung hantu....
ni key chain anak itik tok wi......
Klip rambut haleeda.....no.1
Klip rambut haleeda...no.2
Star yang menyorok dalam kotak kasut nani...

Key chain empat segi...
bentuk bulat....gune mainan nina untuk template bulat...wahahah
bulat lagi...
key chain warna coklat gelap...
bunga...
bunga lagi...
bentuk 4 segi...
bereksperimen dengan warna..
nani kata key chain ni bulat mcam kuih pau malaysia...
bulat lagi...
ada lagi bunga...
nina paling suka key chain nih.....

ok...tu je untuk hari ni....sok aku nak publish lagi...dan lagi...dan lagi...

Ahad, 23 Mei 2010

felt la pulak....

minggu ni aku banyak habiskan masa dengan membuat kraf telt...heheh.....sambil2 tu rujuk buku yang aku pinjam dari lim...wah.....asal nampak gambo cukup le...yang lain aku x paham...hehehe....anyway terima kasih kat lim sbb sudi pinjamkan aku buku kakak dia....

ni pulak key chain bentuk hati kaler pink....hmmm...aku borong reben banyak gile babas kat kedai ipoh....so letak sket kat key chain tu...
(aku mintak amirul naim tolong jadik model pegang key chain...)

ni pulak butang saje...reben xde...

warna merah hati pulak...

ni key chain bunga besar gajah....

key chain yang aku letak kat hndbeg dan telah disonglap oleh nani....

cubaan kali pertama membuat klip rambut...nani punya..
ni pulak klip rambut haleeda......layan je...

ok...ada banyak lagi key chain yang aku dah buat...sok aku publish kat sini...bile tgh gile felt nih, macam2 nak dibuat.....
(aku rase seronok sgt2 sbb YB suamiku kata key chain yang aku buat sume cantik2....heheh...terase macam nak bukak kilang je rasenye....heheh)