Khamis, 13 Ogos 2009

Bengkek gile...

macam2 aku rasa bile g keje arini...dari pagi sampai ke petang ade je yang menyakitkan hati dan pandangan mata...

Situasi I - Di kantin sekolah...aku sebagai pemerhati
8.30 pg

Orang 1: Kak XXX, ni resit yang dah dibuat pembelian, saya nak bagi kat akak sbb nak claim....
Orang 2 : Eh, kan dah bagi tau masa meeting yang kene isi borang kalo nak wat klaim...mane leh bagi resit cam2 je....
orang 1 : La, susah le cam2, xkan le asyik nak isi borang je kalo nak wat klaim...kalo sepuluh kali pembelian, sepuluh kali le isi borang ...payah betul le...
Orang 2 : Kene la ikut sistem, mane leh main bagi resit je..
Orang 1 : Hei...teruk betul le...#%&8@3......
Orang 1 terus pegi ke Cik Nan membuat pembayaran sambil bising tanda tak setuju dengan sistem klaim PIBG sekolah....
Orang 2 tidak menghabiskan makanan sambil membasuh tangan dan terus keluar dari kantin untuk menahan kesabaran yang semakin hilang...
Pemerhati iaitu aku mengalami rasa sakit hati yang teramat sangat melihat sikap dan tingkahlaku Orang 1 yang sangat kurang ajar pada Orang 2...aku bengkek gile masa tu....

Situasi II - Kat Bilik kaunseling (Pengurusan & Pentadbiran)
1.30 ptg

Orang 3 : Hai Ude....
Aku : Hai..
Orang 3 : Eh, mane ye borang pengesahan menjalankan sesi???
Aku : Ada dalam laci kat tepi tu, semua dah ade...cube tgk dan bukak
Orang 3 : Eh, mane de...x macam borang ni pun...
Aku : Cube tgk betul2, kan kat tepi tu ada label..tgk je la...
Orang 3 : I rasa dah habis la....nampak gaya xdpt le I wat sesi ari ni..
Aku : Kalo dah abis borang tu, cube la u buat note sikit bagi kat ckgu dia...
Orang 3 : xpe la...
Aku : Ok, I think u patut baca dulu fail meja ni, nanti u faham proses kerja kat SMK xxx ni...senang skit kalo u nak gune borang2 yang ada...(sambil menghulur fail meja)
Orang 3 : Ni ke???(sambil mennjuk pada fail meja yang ada...) macam nak baca tesis je...susah le macam ni....
Aku : (aku dah mula bengang... sambil menekan henpon nak contact D...)
orang 3 : (Muke x siap...dan terus keluar meninggalkan beg nye...)
tiba2 aku teringat yang VJ mc harini....macamana aku nak kunci bilik, takkan aku nak kunci beg dia dalam bilik aku yang cantik ni....
aku terpaksa cari minah tu kat merata2 tapi aku x jumpe dia...cepatnye minah tu lesap...
dah dekat 20 minit aku cari dan x jumpe, aku mengambil keputusan drastik menyingkirkan begnye dari bilikku ini.........bile aku angkat beg dia..mak aiii...bau yang xdpt digambarkan dengan jiwa raga dan perasaan, yang pastinye aku xnak hidu bau tu lagi.....
beg dia aku tumpangkan kat meja xxxxx....pandai2 la dia cari....
bengkek betul la dgn dia hari ni....

0 ulasan: