Selasa, 18 Ogos 2009

Dapat Tugas Baru....

Entri kali ni nak cite pasal tugas yang br aku dpat isnin yang lalu....kebetulan kak pisoh mintak bahan untuk membina minit mesyuarat...aku pun terus online kat meja kak shida, sbelah dgn kak jue....nasib baik kak jue xde, kalo idak sure bergegar tahap nak runtuh bilik guru nihh...
ha, balik ke topik entry, kat kepala yang dah weng ni, ada banyak perancangan nak buat sempena persaraan bos nanti...serupe macam wedding planner la pulak..haha..lepas dapat tugas dari penympan mohor besar raja2 ulu kinta a.k.a Cik Li, aku membuat langkah proaktif menyervey segala mak nenek berkaitan dengan majlis persaraan pengetua...
adalah beberapa idea yang menarik hati untuk diketengahkan...sure gempak gile mase tu..

Idea I
Buat pelamin untuk bos bersanding dengan isteri tersayang dia....
Mesti ada orang kata 'Dah buang tebiat ape orang tua nih....'
tapi, tu baru idea kasar.....tgk la nanti...jgn sampai pelamin anganku musnah pulak.... :D

Idea II
Konsep melayu + zaman pendekar
Naik tandu diiringi dengan budak2 silat dengan tombak..
tapi larat ke budak2 nak angkat nih....

Idea III
Buat biasa2 jer...tapi mesti bos terasa punye....aku tak sampai hati pulak

Idea IV
Aku akn mintak seberapa banyak idea dari kengkawan yang cukup terkenal dengan kehandalan mereka.....mencipta suasana dan moment yang akan diingati bos sampai bile2....

Idea V
Aku rase nak sewa je keta kude, atau keta lembu nak bawak bos masa nak send off...huhu...mantap. jgn sampai lembu atau kude terberak kat jalan udehle....

Ada banyak nak kene mule ni...dari step membentuk jawatankuasa sampailah habis...yg pasti aku akan membentuk jawatankuasa dari kengkawan yang mudah untuk aku berbincang...sure kak jue akan in charge bhgian jamuan VIP.....tetap dan berpencen...hehehhe
Ina pulak dah sukarela nak bahagian door gift, siap mintak letak nama kak pisoh......hahahah....cdgn door gift, bg kek comel kat VIP...ha, boleh dipertimbangkan....kalo ada usu ni mesti lagi happening...waaaaa...rindunye kat dia.....!!!!!
Cikgu nasir, aku nak bagi bahgian hiasan dewan dan pokok2...mesti cantik gile babas ari tu. mc pulak aku nak bagi nuar...pakar dalam bidang2 yg mcm ni...x sume org leh jadik mc untuk majlis perpisahan. kalo aku jdk, cnfirm akan jd majlis riang ria pulak.

bajet????
aku x berani komen....aku menggunakan kuasa mandat yang diberikan oleh Cik Li...'xpe zaleha, buat dulu...bajet fikir kendian....' ada ke cam2...heheh
ape pun berlaku, azam aku nak buat majlis untuk bos dengan penuh cemerlang, gemilang dan terbilang....

0 ulasan: