Selasa, 2 Februari 2010

GIGI OH GIGI.....

Gigi oh gigi......................
hehe........................
entri kali ni nak cite pasal gigi susu nani yang mule meragam sejak akhir2 nih...
minggu lepas nani bagitau yang ada gigi lain tumbuh ...xde goyang, x sakit...tibe2 muncul pulak gigi lain kat bawah.... (tibe2 aku menjadi ibu yang paling x prihatin di dunia)...
bile aku cerita benda ni dengan kawan2 yang lain...macam2 versi la yang aku dengar...nanti jadik siung la.....gigi berlapis la.....blalalala...banyak versi ooooo...
lantas aku mengambil keputusan drastik membawa nani ke klinik gigi siti...(aku sanggup amik cuti tahunan nihhh....) untuk membetulkan gigi yang tak diundang ini...

Dr. Siti : Mai sini nani...dr nak tgk gigi....
Nani : (Mengangakan mulutnya dengan manja......)
Dr. Siti : Oooo....gigi kekal keluar rupenya......cume dia terjongkit sikit.....
Aku : Abistu dr..kenapa gigi susu dia x bergoyang..?
Dr. Siti : Gigi susu nani ni rapat2...sbb tu gigi kekal ni susah nak keluar tegak....lagipun ruang untuk dia keluar sempit jadi sebb tu gg yang kekal ni keluar senget.....
Aku : Senget sampai bile2 ke?
Dr. Siti : Xde la senget sgt...cume nanti gigi kekal yang lain pun akan jadi x teratur sbb tapaknya kecik.....
Aku : (Angguk tanda faham...)
Nani : Ibu.....nak kene cabut ke????
Dr. Siti : Ye la nani...nak bagi baik kene la cabut ye.....blallaalllalalalla....(dr. siti memujuk nani....

hmmmm...ni first time pngalaman aku membawa anak cabut gigi...alhamdulillah, nani cool gile waktu kene cabut gigi.....hahaha...aku pun dapat info yang agak banyak dari dr. siti..
terima kasih dr. siti kerana memberi layanan yang terbaik untuk aku dan nani yang baru pertama kali menjejakkan kaki di klinik gigi.....
alang-alang cuti...aku pun join skali buat rawatan gigi...
agak murah caj yang dikenakan...lain kali boleh la buat rawatan kat situ lagi....
(berita sedih.....aku xleh nak upload gambar nani yang baru lepas cabut gg sbb nset aku MERAGAM...huhuh.....)

0 ulasan: