Selasa, 23 Februari 2010

Kad...Kad...Kad....Baru Belajar Buat Quilling!!!

Projek cuti raya cina...

aku baru berjinak2 dengan quilling art..teknik menggulung kertas untuk buat macam2 bentuk...hahaha...syok jugak bile dah mule gune alat nih....
sebagai budak yang baru belajar melalui tutorial free kat internet nih...ada la beberapa hasil yang aku leh post kat sini...memandangkan nset aku yang baru je sihat sepenuhnye dari sakit..aku pun tangkap le kad yang aku dah buat sepanjang cuti yang lepas....

Pelanggan pertamaku...YB Suamiku...hahaha...dia order 18 keping kad untuk diberi kepada cikgu2 kat sekolah dia...mmmm....terbuntang jugak le nak menyiapkan sbb aku terpaksa bersilat2 manja sambil menjaga nina yang dah makin lasak menonggeng dan meniti...mmmm....cabaran besar tuh....kad2 yang tu aku xleh upload lagi sbb kabel kamera hilang tnpa dapat dikesan....bile dah jumpe kang aku post kat sini...


Ni kad pertama yang aku buat....rama2 pertama yang aku buat menggunakan teknik quilling...mmm...not bad (puji diri sendiri!!!)

yang ni pulak kad yang keberapa ntah....aku main letak je bunge2 dia...lawa la pulak...wahahah

haaa....ni bunga pertama yang aku buat...kira ok la....cume kad ni masih lum ade tema lagi...


ni bunge dari jarak dekat....aku main try n error je.....boleh diperbaiki lagi...

ok...ade banyak lagi kad yang akan dibuat untunk projek bersama PRS...tapi, aku kene beli satu bende makhluk asing yang bernama mesin shredder paper...nak jimatkan kos membeli kertas untuk buat quilling...
xpela....sok aku nak ajak YB Suamiku ke ipoh...aku nak cari jugak bende alah tuh...
ok, sok jumpe lagi...


1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam. akak kad tu akak guna kad apa ya?