Ahad, 21 Februari 2010

Untuk Kak Ude....xpe...kami join!!!

rase dah bersawang dan bersewang blog aku arini...masuk arini dah genap seminggu aku x menulis dlm blog sbb cuti2 msia sempena hari raya cine....cine raya aku pun sibuk raya gak..
bukak skolah arini ada raptai sukan...termasuklah raptai untuk persembahan senamrobik dibawah aku yang dikendalikan oleh budak2 tingkatan enam yang sangat komited......

baru kejap tadi aku bersama ain and the gang berbincang....

Ain : Kak Ude...leh x esok kami xnak join senamrobik tuh......
Aku : Nape pulak...bukan ke kome yang bersungguh2 melatih budak2 yang lain...mesti deme rasa lain pulak kome x join skali....
Ain : Bukan ape kak ude....kami rasa ramai cikgu pandang lain macam kat kami...cikgu xxxxx pun siap perli lagi....cikgu2 form 6 pulak dah mula marah2......(sambil menitiskan air mata beramai2...)
Aku : La....ye ke....kome tau dari mane ni?????
Ain : Budak2 sesi petang le kak ude.....ada sorang cikgu kata buat ape ikut kakak form six tuh....diorang tu bodoh sbb tu deme masuk form six....
Aku : Ye ke.........(bengang gile sbb sebagai seorang guru x patut perkataan tu keluar dari mulut dia...!!!)
Aku : Xpe...macam ni la.....(berbincang secara panjang lebar sambil memberi bimbingan pada pelajar2 form 6)....
Aku : Ok..setelah kite berbincang...kak ude nak tanya secara jujur tanpa paksaan....kome nak join x senamrobik tu nanti......???
As : Untuk kak ude ....kami sanggup.......xkisah le cikgu nak cakap apa....
Aku : (Tibe2 aku sebak sangat sebab aku rasa sangat dihargai oleh anak2 muridku...)

Ok...takmau cite panjang2 sbb nanti aku rase sebak lagi.....heheheh.....

p/s : Malam tadi aku dapat berita gembira........nina bakal dapat adik!!!!!(mgkin sbb tu kot aku over emo kot....hehehe)

0 ulasan: